Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğinde ve ilgili tüm paydaşların etkin katılımıyla hazırlanan Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi 2021-2025 kapsamında çalışmalar hayata geçirilmektedir. Bu bağlamda Genel Müdürlüğümüzce yapay zekâ uzmanı yetiştirmek ve öğretim programları çerçevesinde kılavuz kitap ve eğitim materyallerin hazırlanması amacıyla FEYZA Projesi hayata geçiriliyor .

Genel Müdürlüğünce başlatılan FEYZA (Fırsatları Artıran Eğitimde Yapay Zekâ) Projesi ile imam hatip okullarında görev yapan öğretmenlere yapay zekâ uygulamaları alanında eğitim verilerek, öğretmenlerin mesleki gelişimi desteklenecek; öğrencilere algoritmik düşünce ve yapay zekâ becerileri kazandırılacak. Öğrencilere disiplinler arası çalışmalar ile geleceğin mesleklerine hazırlamak, böylece topluma değer katan 21. Yüzyıl becerileriyle donanımlı bireyler yetiştirmek için FEYZA (Fırsatları Artıran Eğitimde Yapay Zeka ) Projesi uygulanacaktır.

"Medeniyetimizden feyz alıyoruz, geleceğe hazırlanıyoruz" sloganıyla yola çıkıp projemize 22-24 Haziran 2022 pilot uygulama ile başlıyoruz. 81 ilimizden 160 bilişim teknolojileri öğretmenimize yönelik eğitici eğitimi ile FEYZA Projesi yaygınlaştırılacak.