Erdem 2021 Proje sonuç raporlarının gönderilmesi

Erdem 2021 kapsamında okullarımızın yaptığı çalışmalara ait sonuç raporunu aşağıdaki linki kullanarak Genel Müdürlüğe ulaştırabilirsiniz.

Dikkat giriş işlemi Öğretmen MEBBİS şifresi ile yapılmaktadır. Kurum şifresini kullanmayınız.
Veri Girişi

Teknofest Başarılarının Kayıt altına alınması

Din öğretimi genel müdürlüğümüze bağlı okullarımıza ait TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali yarışmaları katılım bilgilerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Alandaki çalışmaları destekleme , geliştirme ve TEKNOFEST çalışmalarını yaygınlaştırmak için verdiğiniz bilgiler önemlidir.

Okullarımız 2020, 2021, 2022 yıllarına ait TEKNOFEST yarışmaları
başvuru sayıları,
finale kalma ve
ödül alma vb bilgileri butona tıklayarak doldurabilir.

Veri Girişi

2022 yılında Samsun'da düzenlenecek Teknofest Festivaline Hazırlık Çalışmaları Başladı

Teknofest 2022 yılında Samsun'da düzenlenecek. Finalde yer alarak ödül alan imam hatip okullarımızın sayısını artırmak için hazırlıklara başlıyoruz.

Teknofeste Hazırlık amacıyla çeşitli faaliyetler Genel Müdürlüğümüz bünyesinde planlanmaktadır . Teknofest ile ilgili faaliyetlere katılmak isteyen öğretmenlerimizi form doldurmaya davet ediyoruz.

Form sadece illerimizdeki Din öğretimine bağlı okullarımızda görevli öğretmenlerimiz tarafından doldurulacaktır.

***Formu son doldurma vakti 8/12/2021 Saat 13:00

Başvuru Formunu doldurmak için tıklayınız

Oku-Yorum Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi Değerlendirme Raporu

Oku-Yorum Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Proje kapsamında uygulamalar Şubat-Haziran 2021 ve Ekim 2021- Şubat 2022 tarihleri olmak üzere iki dönemde yürütülmektedir. Şubat-Haziran 2021 tarihleri arasında uygulayan okulların uygulama raporlarını 12 Aralık 2021 tarihine kadar Kalite Takip sistemi (KTS) üzerinden girmeleri gerekmektedir. Söz konusu rapor 12 Aralık 2021 tarihine kadar güncellemeye açık olacaktır.

Oku-Yorum Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Projesi Değerlendirme Raporu için lütfen Tıklayınız.

İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi'nde Birinciler Belirleniyor

İmam Hatip Okullarındaki başarılı örneklerin ve model uygulamaların teşvik edilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak amacıyla İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi gerçekleştirilmektedir. Değerlendirmeler sonucu belirlenen 50 başarılı örneğin video çekimleri yapılmıştır. Başvuru metni ve videolar birlikte değerlendirilerek her tematik alandan üç başarılı örnek oylama sürecine alınmıştır. Her tematik alandan üç başarılı örnek; öğrenci, öğretmen ve veliler başta olmak üzere kamuoyu tarafından oylanarak birinci, ikinci ve üçüncü belirlenecek, oylamada bir IP adresinden yalnızca bir oy kullanılacaktır.


Ödül heyecanı başlıyor.

Hisar Projesi Eğitici Eğitimleri tamamlandı


Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce başlatılan HİSAR Projesi kapsamında imam hatip okullarındaki öğretmenlere üç grup halinde verilen inovasyon, STEM ve robotik alanında mesleki gelişim eğitimlerinin üçüncü ve son etabı da tamamlandı. Proje kapsamında toplam 70 ilimizden farklı branşlardan 231 öğretmene eğitici eğitimleri verildi.

HİSAR PROJESİ Eğitici Eğitimlerinde :
* Her gruba 30 Saatlik (5 Gün) eğitici eğitimi verildi
* Alanda stem, kodlama, robotik ,atölye, inovasyon çalışmaları yapıldı
* Her hafta 20 şer kişilik 4 grup oluşturuldu
* Her hafta 1 grup ileri seviye eğitim aldı
* 20 şer kişilik gruplardan 4?er kişilik ekip oluşturularak, her ekipten proje hazırlanması istendi
* Yapılan projelerde STEM, Kodlama, yazılım, robotik, mobil programlama, yapay zeka, nesnelerin interneti, günlük hayattaki sorunlara çözüm önerileri, disiplinler arası çalışmalar örnekleri sergilendi.
* Her hafta Salı Günü Genel Müdürümüzün ve değerli konuklarımızın katılımıyla açılış programı gerçekleştirildi.

* Konuklarımız :
1- Genel Müdürümüz Dr. Nazif YILMAZ
2- BTE Derneği Başkanı Burcu YILMAZ
3- Bakan Yardımcımız Prof Dr. Ahmet Emre BİLGİLİ
4- Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR
5- Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çelebi ULUYOL
6- Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk ÖZDEMİR

* Alanda verilebilecek eğitim çeşitleri bulut ortamında dosyada toplanarak katılımcılarla paylaşıldı
* Tüm katılımcılarla genel Telegram grubu ve ayrıca haftalık ve sınıf bazında Telegram grubu kurularak iletişim eğitim sonunda da devam ediyor
* Hisar Projesi İl koordinatörleri belirlendi, alandaki çalışmalar koordinatörlerle incelenip takip edilecek, gerekli destek sağlanacak.
* Yapılan projeler bulut ortamında dijital şekilde saklanarak tüm gruplarla paylaşılacak, herkes projeye ait bir görsel, açıklama ve proje kodlarını düzenli şekilde paylaşacak, Hisar Projesi içerik havuzu oluşacak

Hisar Projesi Eğitici Eğitimleri

Beş gün süren yoğun eğitim ve atölye çalışmaları, yapılan inovasyon sergisi ile katılımcılara sunuldu. Hisar projesi kapsamında öğretmenlerimiz tecrübe paylaşımı ve başarılı örnekler gösterimi çalışmaları ile teknofest , tübitak , e-twinning , FLL , Vex Turnuvaları, Erasmus, Harezmi Eğitim Modeli gibi konularda da bilgi sahibi oldular .

Yapılan projeler arasında yapay zeka, robotik, kodlama, 3 boyutlu tasarım, android yazılım geliştirme, dezavantajlı vatandaşlara çözüm önerileri, bilgisayarsız kodlama, STEM ve disiplinler arası çalışma örnekleri yer aldı. Böylece eğitici eğitimlerinin son etabı da gerçekleştirilen sertifika töreni ile tamamlandı.

 * Hisar Projesi eğiticileri illerinde Hisar eğitimleri vermeye devam ediyorlar.  Her eğitimcimiz ilinde 4 grup ( 60 öğretmene ) eğitim verecek. Bu kapsamda şu ana kadar 18 eğitim gerçekleşti , daire başkanlığımız tarafından alanda verilen eğitimlerin takibi yapılmaktadır.

* Çalışmalarımızı sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz

 - Sosyal medyada hisar etiketi #hisarprojesi
 - https://twitter.com/dogm_arge
- https://www.instagram.com/dogm_arge
- Youtube / Arge ve Projeler Dogm
- Hisar Projesi Eğitim Videolar : https://youtube.com/playlist?list=PLXcZK6KkXkjvNs1D5G0855GiJwjye_8Jg

İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi Çağrısı başvuru süresi 1 hafta uzatılmıştır.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından okullardaki öğrencilerin öğrenmesine ve akademik gelişimine katkı sağlayan, bilimsel faaliyetler ile sistemli bir şekilde ilerlemeyi öğreten, sosyal-kültürel-sanatsal ve sportif faaliyetler ile öğrencilerin gelişimini destekleyen, değerleri davranış haline getiren bireyleri yetiştiren, toplumsal sorumluluk ve gönüllülük programlarını hayata geçiren, öğretmen ve yöneticilerin mesleki gelişimi yoluyla kurumsal kapasitelerini artıran, proje uygulamaları ile ihtiyaç duyulan bir alana yönelik çözüm üreten ve okullarda değişim ve dönüşüm gerçekleştiren başarılı örneklerin ve model uygulamaların teşvik edilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlaması amacıyla gerçekleştirilen İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi Çağrısı?na Anadolu İmam Hatip Liseleri (Proje Okulları) başvurabilecektir.

  • Akademik Gelişim ve Bilimsel Faaliyet
  • Sosyal-Kültür-Sanat-Spor
  • Değerler Eğitimi
  • Kurumsal Kapasite ve Fiziki Ortam
  • Ar-Ge ve Proje Uygulamaları, olmak üzere 5 tematik alanda yapılacak sergi çağrısı başvuruları 18 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular Genel Müdürlük Kalite Takip Sistemi (KTS) üzerinden gerçekleştirilecektir. Sergi çağrısının kapsamı, kimlerin başvuru yapabileceği, başvuru süreci ve diğer hususlar Sergi Çağrı Rehberinde (Rehber için http://dogmprojeler.meb.gov.tr/ProjeDetay.aspx?id=10) yer almaktadır.